DUNSTANBABY
TAAL

Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een fotografisch geheugen voor geluid, heeft ontdekt dat alle kinderen vanaf de geboorte vijf geluiden maken met ieder een heel specifieke betekenis. Tien jaar onderzoek, waaronder Studies in drie landen, hebben aangetoond dat de vijf woorden universeel zijn. De vijf woordjes komen voort uit reflexen van het kindje, gecombineerd met geluid en zijn daardoor universeel voor alle baby’s in de eerste drie maanden van hun leven. Na drie maanden worden de reflexen uitgedoofd en wordt de communicatie bewuster.

Huilen is een manier van je baby om te communiceren. Hiermee geeft hij/zij zijn basisbehoefte aan, zoals honger, moe, boertje, darmkrampjes en ongemak. Wanneer jij de huilgeluidjes herkent, kan je adequaat reageren op de behoefte die je baby op dat moment aangeeft.

 

Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Je baby huilt minder en drinkt beter

  • Ouders voelen zich minder gestrest en hebben meer zelfvertrouwen

  • Baby’s slapen beter en langer achter elkaar

  • Het bevordert de hechting tussen ouder en kind

  • Een mooie start voor jullie samen

 

De Dunstan Babytaal kan als ondersteuning worden toegepast tijdens een consult, tijdens je zwangerschap of in de eerste weken na de geboorte van jullie baby. 

 

Tijdens een consult of workshop leer ik je wat de verschillen zijn tussen de geluiden en waar je op kan letten om ze goed te herkennen. Daarbij geef ik je praktische tips over wat je bijvoorbeeld kan doen bij een vastzittend boertje of bij darmkrampjes.