ZWANGERSCHAPS-

MASSAGE

Je zwangerschap is een unieke tijd, in een relatief korte periode gebeurt er veel in je lichaam. Hormonen, spieren en gewrichten veranderen om ruimte te maken voor je baby. Deze natuurlijke veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent en je lichamelijke klachten krijgt zoals: pijn in je nek, rug, schouders, been-, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage is een mooie manier om volledige aandacht te hebben voor alle veranderingen van je lichaam. Een zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen verminderen.

Deze milde massagevorm werkt niet alleen pijn verlichtend maar ook zeer ontspannend. De spieren worden soepeler en de bloedcirculatie wordt bevorderd. De ademhaling dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Tijdens de massage draait het even helemaal om jou en je baby, een weldaad voor jullie beide.

Een zwangerschapsmassage is mogelijk na de eerste drie maanden van je zwangerschap.

De massage wordt gegeven in zijligging en op de rug. Wil je liever in je eigen vertrouwde omgeving gemasseerd worden, of lijkt het je fijn als je partner eenvoudige massagetechnieken leert? Dat is allemaal mogelijk.

Heeft u voor of tijdens de zwangerschap medische klachten, dan is het aan te raden om eerst te overleggen met een arts, verloskundige/gynaecoloog of er contra-indicaties zijn, voordat u zich laat masseren.